готуємо вдома
Ваш помічник

Перші страви

Страви з курячого м'яса

Страви з м'яса свині

Страви з кролячого м'яса

Страви з яловичини

Страви з грибів

Страви з фарша

Стави з бобів

Овочеві страви

Страви з картоплі

Страви з ананасами

Страви з гарбуза (гарбузові страви)

Оладки та млинці

Тістечка

Фруктові десерти

Страви з яблук

Пиріжки та пироги

Салати

Випічка

Страви з морепродуктів

Страви з риби

Страви з круп

Солодкі десерти

Готуємо піцу

Страви з яєць

Бутерброди та закуски

Несолодка випічка

Домашні цукерки

Десерти для романтичніх вечорів

Святкові страви

Страви з сиру

Страви з печінки

Дитячі страви

 

Готуємо зимові запаси

Страви з копченої та соленої риби

Японська кухня

 

 

Свіжа зелень

Як користуватися спеціями

Чи любите ви часник

Захістить себе від радіонуклідів

Продукти, що викликають головний біль

Помилкові судження про харчування

Розсіл не тільки для похмілля

Халва домашня

Ризотто - італійська кухня

Чізкейк - англійська кухня

Корейськи салати - основні правила

Крабові паличкі - тільки користь

Що приготувати з хурми

Голубці - найкращі рецепти

Мус - правила приготування

Як приготувати сир

Готуємо майонез

Чи потрібна сіль

Корейські салати

Fruid

 

Корейські салати, які ось вже багато років вважаються однією з найбільш гострих, соковитих і смачних закусок навіть на українському та європейському столі - це не просто набір певних інгредієнтів і спецій, це ціла філософія, спрямована на підтримку здоров'я. Що ми знаємо про ці унікальні страви і чи завжди правильно готуємо їх?

Одна з головних складових корейської кухні взагалі - велика кількість приправ і соусів. Особливою популярністю користуються бадьян, гірчиця, гвоздика, імбир, кардамон, кінза, кориця, кунжутне масло, різні перці і часник. Однак традиційні рецепти страв корейської кухні - це не тільки гострі прянощі, а й безліч тонкощів, без дотримання яких не вийде істинно східного смаку.

Одне з основних правил приготування корейських салатів - попередня обробка продуктів повинна бути виконана відповідно до традиційними нормами. По-перше, це дуже акуратна чистка продуктів. По-друге, особливі способи миття - в злегка підсоленій воді, з додаванням соди або цукру, подрібненого вугілля, у винному розчині, молоці або рослинному маслі. Так, наприклад, у воду для миття овочів попередньо кладуть пучки зеленої трави для нейтралізації хімічних домішок.

По-третє, величезна увага приділяється подрібненню продуктів, причому для цього ніколи не застосовуються електричні пристрої, наприклад, м'ясорубка. Вважається, що нарізка повинна бути рівною як по довжині, так і по товщині - це допоможе уникнути нерівномірного прожарювання або маринування. Шматочки, які нарізаються для салатів, зазвичай дуже маленькі (виняток - молоде листя салату, які подаються цілком), і готуються вони безпосередньо перед подачею. Для нарізання зазвичай використовуються відповідні інструменти - гостро заточені ножі особливих конструкцій, терки і так далі.

Не завжди корейські салати готуються з сирих продуктів, іноді для більш повного смаку потрібно обсмажування на дуже сильному вогні (традиційне правило - висота полум'я повинна досягати 30 - 40 сантиметрів). При цьому практично всі продукти обсмажуються окремо, а жир або масло використовуються прожарені, причому в досить великій кількості (висота на сковороді - близько одного сантиметра). Досить часто використовується і панірування - в клярі, яєчному білку, рисової муці.

Велика увага приділяється і посуді. Як правило, це природні матеріали - скло, кераміка, дерево, чавун. Столові прибори для розмішування - також дерев'яні або рогові. Вважається, що зіткнення металу з гострими приправами може надати салатів неприємний смак. Взагалі, корейські кулінари не шкодують часу на прикрасу страв і сервірування стола. Роздільне приготування продуктів дозволяє створювати в тарілці різні й химерні комбінації і композиції, які в жодному разі не можна перемішувати. При цьому варто враховувати і гармонійне поєднання кольору і форми інгредієнтів.

Спробуйте слідувати цим правилам при приготуванні корейських салатів - можливо, ви відчує абсолютно новий смак звичних страв.

 

Салат з баклажанами по-корейськи

Салат святковий з морквою по-корейськи

Салат по-корейськи з капустою

М'ясо з огірками по-корейськи

 

Fruid

Маски з глини для обличчя та волосся Чи не найбільш щадними волосся і в той же час ефективними вважаються глиняні маски для волосся. Свій початок вони беруть з рецептів визнаних красунь Нефертіті і Клеопатри. Глиняні МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ поглинають забруднення, очищають волосся і шкіру голови, стимулюють їх мікроциркуляцію, надають волоссю об'єм, при цьому не роблячи їх важкими, несуть важливу антисептичну функцію.

Fruid

Знахідка для краси - оливкова олія Здавна оливи вважалися благословенними деревами, що дарують не тільки гарне здоров'я, але і стійку красу! До оливковій олії або так званого «рідкого золота» небайдужі косметологи, негоціанти кулінари і дієтологи. Особливо його рекомендують косметологи для краси тіла, особи, нігтів і волосся. Ось кілька перевірених та ефективних рецептів на основі оливкового масла. З їх допомогою ви будете чарівні.

Fruid

Маски для зміцнення і зростання всіх типів волосся 1-2 жовтки (без плівок) змішати з 1-2 ст. ложками оливкової або кукурудзяної олії і 1-2 ст. ложками коньяку, що підсилює приплив крові до поверхні шкіри. Нанести суміш по проділах на шкіру голови і на волосся і як слід помасажувати голову пальцями.Одягти на 40-50 хвилин утепляючий ковпак, після чого змити маску звичайним шампунем або яєчним жовтком, а потім обполоснути волосся відваром липи або м'яти.

Fruid

Обліпихова олія, лікування обліпиховою олією У народній медицині різних країн обліпиха здавна застосовується як лікарська рослина. Головна її властивість відновлювати сили після хвороби. Обліпиховим соком і настоєм або відваром листя обмивають різні рани. Масло застосовують у гінекологічній практиці (тільки за порадою лікаря!), Нерідко призначають його при променевих ушкодженнях шкіри. Н